
MOST FREQUENTLY ASKED QUESTIONS 
 
Q Am I registered to vote? 
 
A. Call 1-866-Vote-NYC (868-3692) or your local Board of Elections see below: 

 MANHATTAN:   BROOKLYN:       QUEENS :      BRONX:  STATEN ISLAND:   MAIN OFFICE: 
212-886-2100     718-797-8800  718-730-6730 718-299-9017    718-876-0079 1-(866) V-O-T-E-N-Y-C 

 
 
Q Where do I go to vote? 
 
A. To check your polling site go to www.vote.nyc.ny.us or call 1-866 V-O-T-E-N-Y-C 
 
 
Q How do I vote by Absentee Ballot? 
 
A. Voting by absentee ballot is important for many New Yorkers.  If you know that you will not be 

 able to go to your regular polling place on Election Day, you can apply to the Board of Elections 
 to vote by absentee ballot.  If you qualify, you will be sent an absentee ballot in the weeks before  
the election which you must then submit to your borough’s board of elections during the  
designated time period. Please visit the Board of elections website (www.vote.nyc.ny.us) for a full  
absentee ballot description. 

 
 
Q What time do the polls open? 
 
A. In New York, polls are open from  6:00 a.m. – 9:00 p.m. 
 
 
Q Can I vote if I do not have an ID. 
 
A. Your identity must be verified prior to Election Day, so that you won’t have to provide identification 
 when you vote.  As requested in Box #9 on the New York State voter registration form, your 
 identity can be verified through your driver’s license number, non-driver ID number, or the last 
 four digits of your social security number. If your identity is not verified before Election Day, you  
 will be asked to provide an ID when you go to vote.  Acceptable IDs include: a valid photo ID, a 
 current utility bill, bank statement, government check or some other government document that 
 shows your name and address.  If you still do not have identification when you go to vote, you will 
 be asked to vote by affidavit ballot (paper ballot), instead of on the machine.  Your identity will 
 then be checked and your vote will be counted if you are found to be properly registered 
 
 
Q Can I wear campaign paraphernalia into the pollsite? 
 
A. Section 8-104 of the Election Law states: "While the polls are open no person shall do any 
 electioneering within the polling place, or in any public street, within a one hundred foot radial 
 measured from the entrances designated by the inspectors of the election, to such polling place 
 or within such distance in a public place in any manner; and no political banner, button, poster or  
 placard shall be allowed in or upon the polling place or within such one hundred foot radial." 
 
 Click here for a complete guide to VAC Guide to the 2009 elections. 

http://www.nyc.gov/html/vac/downloads/pdf/vac_guide_to_2009_elections.pdf

