
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Advisory Opinion No. 92-10    
 
 
     
 

 An elected official has requested an opinion as to 

whether, consistent with Chapter 68 of the City 

Charter, he may accept the invitation of a firm which 

has no business dealings with the City to attend an 

event sponsored by the firm.  The event will take place 

over a period of several days at a resort outside of 

the State.    

 It is the opinion of the Board, that, in the 

absence of a governmental purpose, the elected 

official's acceptance of this trip may create the 

appearance that he has received a valuable gift solely 

because of his official position.  See Charter Section 

2604(b)(3), which provides that no public servant may 

use or attempt to use his or her position as a public 

servant to obtain any financial gain, privilege or  
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other private or personal advantage, direct or 

indirect, for the public servant or any person 

associated with a public servant.     
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