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 A candidate for appointment to a City commission 

which meets monthly has requested an opinion as to 

whether it would be a conflict of interest under 

Chapter 68 of the City Charter for her to continue to 

serve full-time as the law assistant to a state court 

judge. 

 It is the opinion of the Board that this 

appointment does not create a conflict of interest.  

There may be circumstances, however, where the 

candidate's work for the court may interfere with the 

proper discharge of her duties for the commission.  See 

 Charter Section 2604(b)(2).  For example, it is the 

opinion of the Board that, should any matter involving 

the commission come before the court, she should recuse 

herself from that matter.  See Charter Section 

2604(b)(3).  In addition, the candidate is prohibited 

from disclosing any confidential information concerning 

the City which is obtained as the result of her 

official duties.  Charter Section 2604(b)(4). 



 

 Further, the Board recommends that the candidate 

should consult the Code of Professional Responsibility 

to assure that she is in compliance with ethics 

provisions contained therein which might not be covered 

by Chapter 68. 
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