
 
 
 
 
 
 
 
 
 Advisory Opinion No. 90-6 
 
 
 The Conflicts of Interest Board has been asked for 
an opinion as to whether, consistent with the conflict 
of interest provisions of Chapter 68 of the City 
Charter, elected officials may submit resumes to the 
City agencies on behalf of family members and 
constituents. 
 
 It is the opinion of the Board that it is a 
conflict of interest for an elected official to refer 
the resume of a family member for City employment, 
because Charter Section 2604(b)(3) prohibits public 
servants from using or attempting to use their official 
position to obtain any advantage for any person with 
whom they are "associated," a term which includes family 
members.  Charter Section 2601(5). 
 
 However, it is the opinion of the Board that it is 
not a conflict of interest for an elected official to 
refer the resumes of constituents for City employment, 
since Charter Section 2604(c)(1) permits an elected 
official to appear "[w]ithout compensation before any 
City agency on behalf of constituents or in the 
performance of public official or civic obligations." 
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